Boosters - Een brug tussen marketingcommunicatie en de zorg

Blankenstein 143, 7943PE Meppel

085 - 401 83 63 info@bureauzorgmarketing.nl

Boosters

Een brug tussen marketingcommunicatie en de zorgInfographic Zorg Marketing Boosters

Bedrijven en instellingen in de zorg hebben soms moeite om in het snel veranderende zorglandschap op tijd bij te sturen en de juiste stappen te zetten. Bureau Zorgmarketing heeft de oplossing: boosters. Jonge, pas afgestudeerde marketing-, communicatie- en verkoopprofessionals die bijspringen om net dat juiste zetje te geven.

De zorg is een wereld op zich en zeer in beweging. Niet alleen regelgeving verandert snel maar doelgroepen ook. Maar wat blijft is dat veel met overheidsgeld gebeurt en dat de kwaliteit niet ter discussie mag staan. Zuinigheid, creativiteit en snel kunnen schakelen zijn cruciaal.

Bewoners en cliënten weten wat ze willen. Het moet snel, goed, duidelijk met uitstekende service en betaalbaar zijn. Zorginstellingen en toeleveranciers in de zorg moeten meebewegen. Het doel is duidelijk, de wil is er ook, maar de weg naar die vernieuwing zit vol obstakels en vaak ontbreekt het aan noodzakelijke kennis van marketing en communicatie om tijdig de juiste afslagen te nemen.

Er zijn topmensen nodig die én de zorgwereld op hun duimpje kennen én die marketing- communicatie- of verkoopprofessional zijn. Het beste van twee werelden. Deze mensen zijn uiterst zeldzaam, maar wel nodig om marktaandeel te behouden of doelgroepen aan je te blijven binden.

Bureau Zorgmarketing heeft ze wel: boosters. Een booster zorgt voor de noodzakelijke kennis om beslissingen op het juiste moment een ‘boost’ te geven. Bureau Zorgmarketing haalt pas afgestudeerde talenten binnen om ze via de eigen Zorgmarketing Academie op te leiden tot zogeheten booster in de zorg. Bureau Zorgmarketing zet deze toptalenten, begeleid door een senior, in om bedrijven en instellingen in de zorg te helpen om doelen te formuleren en te halen, focus te houden en de juiste afslagen te nemen. Door een booster in combinatie met een ervaren senior in te zetten combineert Bureau Zorgmarketing jarenlange kennis en ervaring met een junior die de uitgedachte strategie snel en met oog voor de doelstellingen, kan uitvoeren.

De boosters werken mee op de communicatie- en marketingafdeling van een bedrijf of zorgorganisatie om projecten te draaien, nieuwe cliënten te vinden, nieuwe producten of diensten onder de aandacht te brengen of mee te helpen aan bijvoorbeeld een herpositionering. Door hun kunde, onlinekennis en frisse blik zorgen ze voor nieuwe inzichten, nieuwe strategieën of verrassende innovaties, waardoor bedrijven de vertrouwde kwaliteit beter en efficiënter kunnen aanbieden. Bovendien spreken boosters de taal van de zorg. Dat is cruciaal.

Boosters droegen bijvoorbeeld bij aan de implementatie van een app voor een grote toeleverancier van hulpmiddelen. Cliënten hebben hierdoor meteen contact. Dit werkt sneller, beter en het is veel goedkoper. De booster was op het juiste moment op de juiste plek om deze innovatie een ‘boost’ te geven.

De boosters werken maximaal vier dagen per week mee op de marketingafdeling van een bedrijf of instelling en één dag keren ze terug naar de basis: Bureau Zorgmarketing. Daar bespreken ze hun uitdagingen met collega’s die elders in het land ook als booster werken. Een booster zit als een spin in een web van kennis en kunde in de complexe zorgwereld.

Bureau Zorgmarketing zette al boosters in bij verschillende zorginstellingen en leveranciers. De resultaten zijn veelbelovend. De mogelijkheden blijken eindeloos als de brug tussen de zorg en marketingcommunicatie wordt geslagen.