Seminar 'De Toegevoegde Waarde van Zorgmarketing' - BZM

Blankenstein 143, 7943PE Meppel

085 - 401 83 63 info@bureauzorgmarketing.nl

Seminar ‘De Toegevoegde Waarde van Zorgmarketing’

seminar

Update: Uitstel seminar 

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Ook Bureau Zorgmarketing volgt de maatregelen vanuit het RIVM met betrekking tot het coronavirus. Vanwege de aangescherpte richtlijnen van het RIVM, om bijeenkomsten met meer dan 100 personen af te lasten, hebben wij besloten om het seminar “De Toevoegde Waarde van Zorgmarketing” op 2 april uit te stellen tot na de zomer.

Directeur Miquel Wijngaards: “Om zoveel mogelijk de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers te waarborgen zijn we genoodzaakt om het seminar te verplaatsen. We willen geen enkel risico nemen. Het is een uitstel, zeker geen afstel.” 

Wij realiseren ons goed dat deze maatregel tot teleurstelling kan leiden. Wij rekenen op jullie begrip voor deze uitzonderlijke situatie. We gaan de komende periode kijken naar een nieuwe datum, het seminar zal na de zomer plaatsvinden. We zien u graag na de zomer om ons 10-jarig jubileum alsnog samen te vieren. Zodra er meer bekend is zullen we u informeren.

Indien u op dit moment toch meer wilt weten over zorgmarketing, plan dan gerust een gesprek in met een van onze adviseurs.

Daarnaast willen wij u informeren over de diverse masterclasses die wij aanbieden via de Zorgmarketing Academie. Wanneer de maatregelen van het kabinet en het RIVM dit toelaten vinden deze masterclasses plaats. 

Volg ons ook op onze sociale media om op de hoogte te blijven van het nieuws rondom het seminar.

Bureau Zorgmarketing bestaat 10 jaar

Bureau Zorgmarketing bestaat in april 10 jaar! Een decennium vol interessante opdrachten, uitdagingen en waardevolle klanten waar we ontzettend trots op zijn! Door onze brede kennis over, en jarenlange ervaring in de gezondheidszorg zijn wij bij uitstek de partner die zorgorganisaties helpt en ondersteunt bij marketing- en communicatievraagstukken. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van zorgmarketing en de laatste ontwikkelingen op dit gebied? Dan heeft u geluk! Op donderdag 2 april 2020 delen wij vanwege ons 10-jarig jubileum, onze kennis met u tijdens een inspirerend seminar in Meppel! Het thema van dit seminar is: De Toegevoegde Waarde van Zorgmarketing.

Geïnteresseerd? Meld u alvast aan, er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en vol=vol.

Het begin van Bureau Zorgmarketing

Miquel Wijngaards (directeur): “Ik kom zelf uit de gezondheidszorg, waar heb ik diverse functies heb vervuld. De gezondheidszorg maakte zo’n 10 jaar geleden een grote verandering door. Zorginstellingen moesten zichzelf ineens profileren, om te zorgen dat patiënten (klanten) voor hen zouden kiezen. Er moest plotseling nagedacht worden hoe een zorgorganisaties zich onderscheid van anderen.” Lees hier verder over 10 jaar Bureau Zorgmarketing.

Het seminar op 2 april 2020: De Toegevoegde Waarde van Zorgmarketing

De gezondheidszorg is voortdurend in ontwikkeling. Maar hoe kunnen zorgorganisaties inspelen op trends en ontwikkelingen in de markt? Door een goede (online)marketing- en communicatiestrategie kunnen organisaties zich profileren, onderscheiden ten opzichte van concurrenten, hun imago en naamsbekendheid verbeteren en top of mind worden bij hun doelgroep.
Het thema wat tijdens het seminar centraal staat is: De toegevoegde waarde van zorgmarketing.

Programma Seminar

12.00 – 12.30 uur           Ontvangst

12.30 – 13.30 uur           Openingswoord door directeur Miquel Wijngaards en Lunch

13.30 – 14.20 uur           1e Lezing:  Karel Jan Alsem – Alsem Strategie

14.20 – 15.10 uur           2e Lezing:  Floortje de Vreugt – UMCG

15.10 – 15.30 uur           Pauze

15.30 – 16.30 uur           Workshops

Vanaf 16.30 uur             Afsluiting en Netwerkborrel

Locatie:
Bureau Zorgmarketing
Blankenstein 143
7943 PE Meppel

Geïnteresseerd? Meld u aan!


Lezing 1: Karel Jan Alsem
Alsem Strategie

Karel Jan Alsem is eigenaar van Alsem Strategie, hij is gastdocent aan de Zorgmarketing Academie en lector marketing aan de Hanzehogeschool Groningen. Tevens is hij auteur van diverse boeken waaronder het boek ‘Zorgmarketing’.

Het woord ‘zorgmarketing’ wordt soms nog een onlogische combinatie gevonden. Maar als we beseffen dat het bij marketing gaat om strategie en marktgerichtheid, is die combinatie juist noodzakelijker dan ooit. Marktwerking, efficiency en meer keuzevrijheid voor zorgconsumenten; zorgorganisaties moeten zich scherper positioneren en profileren in de slag om de klant. Strategische zorgmarketing biedt daarvoor een oplossing.

Deze lezing gaat dieper in op het onderwerp strategische zorgmarketing. U krijgt inzicht in de belangrijkste elementen van een goede zorgmarketingstrategie en de manier waarop u die strategie met succes kunt opstellen en uitvoeren voor uw eigen zorgorganisatie.

Lezing 2: Floortje de Vreugt
UMCG

Floortje de Vreugt is manager van de afdeling radiotherapie in het UMCG. Sinds 2018 beschikt het UMCG over een eigen protonentherapiecentrum. Protonentherapie is een innovatieve vorm van radiotherapie voor patiënten met bepaalde vormen van kanker. Door de onbekendheid van de therapie worden in Nederland nog niet alle patiënten die hiervoor in aanmerking komen behandeld met protonen. Om meer bekendheid te creëren voor protonentherapiebehandelingen in het UMCG heeft Bureau Zorgmarketing in samenwerking met het UMCG een content- en advertentiestrategie ontwikkeld. Een ziekenhuis die patiënten gaat werven? Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

In deze lezing neemt Floortje u mee in de afwegingen en de belangrijke aandachtsgebieden van het bewerken van de markt in de gezondheidszorg.

Tijdens de workshopronde kunt u zich inschrijven voor 1 van de 3 workshops. 

Workshop 1: Arbeidsmarktcommunicatie
Joost Schrage 

Joost Schrage is al meer dan twintig jaar bevlogen bezig met alles wat met strategische arbeidsmarktvraagstukken, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding te maken heeft. Joost is docent bij de Zorgmarketing Academie en actief voor diverse bedrijven op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie.

Geen markt is zo in beweging als de arbeidsmarkt zorg. De tekorten zijn groot en de uitstroom hoog. Maar hoe ziet de arbeidsmarkt de komende jaren er nu eigenlijk uit? Wat zijn de trends en ontwikkelingen? Hoe zorgt u er nu voor dat de juiste mensen voor uw organisatie kiezen? Welke middelen moeten ingezet worden, welke zijn het meest effectief om medewerkers te werven? In deze workshop krijgt u praktische tips om met uw eigen arbeidsmarktcommunicatie aan de slag te gaan.

Workshop 2: De rol van marketing bij organisatieverandering 
Karel Jonker 

Karel Jonker is oud-directeur van Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen. Als voormalig directeur bij Vegro heeft Karel Jonker met de organisatie een belangrijke transitie doorgemaakt. In deze periode is Vegro gegroeid van hulpmiddelen leverancier naar een expertisecentrum. Waar voorheen de focus lag op interne en logistieke processen is de organisatie nu vooral extern georiënteerd (markt en klant). Er komt veel kijken bij organisatieverandering, zeker als deze verandering zowel interne als externe gevolgen heeft.

Hoe zorgt u dat u uw medewerkers bij veranderingen betrekt en draagvlak creëert? En hoe zet u marketing in bij zo’n verandering? In deze workshop leert u meer over de rol van marketing bij bedrijfstransities.

Workshop 3: SEO (zoekmachine optimalisatie)
Bureau Zorgmarketing

Bureau Zorgmarketing is expert in online marketing voor de zorg. Kirsten Strijker is senior online marketeer bij Bureau Zorgmarketing. De online wereld kent voor haar geen geheimen. Veel zorgorganisaties vinden het erg lastig om goed met online marketing om te gaan, doe daarom mee aan deze workshop en leer meer over SEO.

Iedere dag zoeken tienduizenden Nederlanders zorg gerelateerde zaken in Google. Wist u dat ruim 70% van deze Google gebruikers niet verder kijkt dan de eerste 4 zoekresultaten? Staat u hier niet tussen, dan bent u als zorgaanbieder onzichtbaar en loopt u mogelijk omzet mis. Daarom is het cruciaal om aan de slag te gaan met goede zoekmachine optimalisatie, beter bekend als SEO.

Bij SEO wordt vaak gedacht aan het plaatsen van veelgebruikte zoekwoorden op uw pagina(‘s), maar SEO omvat veel meer dan dat. Door het juist toepassen van SEO wordt uw website sneller gevonden en bent u altijd vindbaar voor uw doelgroep. Tijdens deze workshop krijgt u meer kennis en handvatten om de basisprincipes van SEO toe te passen op uw eigen website.

Een goed gevuld programma met interessante sprekers en workshops! We zien u graag op 2 april 2020!

Enthousiast? U kunt zich hier aanmelden.