De basis van SEO: 5 dingen die je vandaag nog kunt doen!

22 januari 2024

Door: Bianca den Hartog – Bureau Zorgmarketing

Wil je zelf een goede basis leggen voor de SEO van jouw website? Hieronder hebben we 5 praktische tips voor je verzameld. Met deze SEO-tips kun jij vandaag nog aan de slag met de zoekmachine-optimalisatie van jouw website!

5 praktische SEO-tips waar je vandaag nog mee aan de slag kunt:

  1. Beveilig je website, als je dit nog niet hebt gedaan, met een SSL-certificaat. Hiermee zorg je ervoor dat je over een ‘’https://’’ url beschikt en dat zoekmachines, zoals Google, jouw website als veiliger en betrouwbaarder gaan zien. Dit komt je plaats (ranking) in de zoekresultaten ten goede. 
  2. Maak je website mobielvriendelijk: door je website gebruiksvriendelijker en toegankelijker te maken, verbeter je de user experience én de beoordeling die je website van de zoekmachines ontvangt. 
  3. Verhoog de laadsnelheid van je website door de afbeeldingen op je website te verkleinen. Op WordPress kun je dit doen met verschillende plugins, maar er zijn ook verschillende websites waarop je dit kunt doen, zoals iLoveIMG. De laadsnelheid is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van je website voor zoekmachines.
  4. Help Google je website te indexeren door een XML Sitemap en een Robots.txt bestand aan je website toe te voegen.
  5. Voeg meta titles en meta descriptions toe aan de pagina’s van je website. (Dit kun je gemakkelijk doen in WordPress door de Yoast plug-in te installeren en per pagina de beschrijving en titel in te voeren).

Dit waren ze: de 5 praktische SEO-tips waarmee jij vandaag nog aan de slag kunt. Wil je meer leren over SEO? Bekijk dan hier meer informatie over SEO.

Hulp nodig bij het optimaliseren van je website voor SEO? Bureau Zorgmarketing helpt je verder. Van SEO-tekst tot contentanalyse of het updaten van je interne linkprofiel. Neem contact met ons via [email protected] of bel ons op 085 – 401 83 63.