PGM model - Bureau Zorgmarketing

Blankenstein 143, 7943PE Meppel

085 - 401 83 63 info@bureauzorgmarketing.nl

PGM model

Hoe gezond is uw marketingafdeling?

Het thema positieve gezondheidmarketingafdeling

We kunnen er anno 2022 in de gezondheidszorg niet meer omheen. Van de focus op ziekte en zorg naar de focus op gezondheid, gedrag en eigen regie voor de cliënt. Met andere woorden: voorkomen is beter dan genezen. Waarbij de keuzevrijheid voor cliënten een belangrijke factor is. Deze verandering in de markt heeft ingrijpende gevolgen voor veel (zorg)organisaties. Zo ook voor hun marketingactiviteiten en marketingafdeling.

Vraagstukken als: “Hoe onderscheid ik mij van van andere (zorg)aanbieders? Hoe zorg ik ervoor dat een cliënt voor mijn diensten/producten kiest? Welk effect heeft de veranderende markt op het gedrag van mijn doelgroep?” spelen bij veel (zorg)organisaties.

Positief Gezonde Marketingafdeling

Het vertrekpunt van effectieve marketing en communicatie is het stellen van realistische doelen. Wat wilt u als (zorg)organisatie bereiken? Daarnaast is het uiterst belangrijk om uw doelgroep goed te kennen. Hoe meer kennis u over uw interne en externe doelgroepen heeft – wie ze zijn, hoe en waar ze te bereiken zijn en wat hen motiveert – hoe effectiever uw marketing- en communicatieactiviteiten kunnen worden ingericht.

Effectieve marketing en communicatie draagt bij aan positieve bedrijfsresultaten en gezondheid van uw organisatie. Kortom, door van tevoren goed na te denken over uw doelen, hoe gezonder uw marketing en communicatie is, hoe positiever uw organisatie! Positief Gezonde Marketing dus, dat wilt u toch ook?

PGM Model

Benieuwd hoe Positief Gezond de marketingafdeling is van uw organisatie? Dan kijken we samen met u graag kritisch naar uw bedrijfsdoelen en huidige marketing en communicatieactiviteiten. Daarna geven we advies waar nodig. Het doel: uw (zorg)organisatie voorbereiden op de toekomst!

Hoe we dit aanpakken? Bureau Zorgmarketing is auteur van het doeltreffende marketingmodel “Positief Gezonde Marketing (PGM)”, geïnspireerd door het model: Positieve Gezondheid van Machteld Huber (Institute for Positive Health). Hierbij beoordelen we samen met u thema’s als;

  • kennis van de doelgroep
  • interne en externe factoren
  • communicatiekanalen en middelen.

Hoe hoger de score, hoe gezonder uw marketing en communicatie. Dus zijn er verbeterpunten of uitdagingen? Dan staan de specialisten van Bureau Zorgmarketing voor u klaar!

Vul nu de selectievragen in van het PGM Model. Zo krijgt u inzicht in uw verbeterpunten. 

Stap 1 van 2