Merkpositionering - Bureau Zorgmarketing

Blankenstein 143, 7943PE Meppel

085 - 401 83 63 info@bureauzorgmarketing.nl

Merkpositionering

Wat draagt jouw organisatie uit? Hebben jullie een goede positionering? Hier helpen we graag bij. Het voordeel van een goede merkpositionering is dat jouw merk zich onderscheidt van anderen. Kiezen om gekozen te worden zeggen we dan ook wel eens. Want als jij geen keuzes maakt in wat je wel en niet doet, dan heeft de klant ook geen reden om voor jou te kiezen.

Maar hoe doe je dat dan? Wij helpen je hierbij, want jouw marketing is onze zorg. Jij hebt de juiste kennis over jouw organisatie en wij hebben de kunde om sterke merken neer te zetten. Met behulp van onze andere diensten brengen we deze plannen tot leven.

Merkmanifest

Een merkmanifest is een beknopt en aantrekkelijke visueel document waarin de beleving van een merk wordt overgebracht. Het is een statement. Een tastbaar document waarin helder omschreven staat waarvoor de organisatie staat en waarom je doet wat je doet. Het helpt medewerkers en klanten jouw dienstverlening beter te begrijpen. Een merkmanifest stellen we op vanuit organisatieperspectief. De input halen we op bij jou en je medewerkers.

In het merkmanifest staat onder andere:

  • Ambitie
  • MerkDNA (golden circle)
  • Merkpersoonlijkheid
  • Archetype
  • Doelgroepen en stakeholders
  • Concurrentie
  • Merkbelofte

Merkpositionering merk positionering

Wil je een stapje verder en bijvoorbeeld ook trends & ontwikkelingen, input van je klanten en stakeholders meenemen? Dan creëren we jouw unieke merkpositionering aan de hand van verder onderzoek. 

Positioneren in het zorglandschap gaat over de onderscheidende positie die jouw (zorg)organisatie of merk wil innemen in het brein van je doelgroep ten opzichte van andere organisaties. Dit om een voorkeurspositie bij de doelgroep te verkrijgen. We belichten dit vanuit een multi-stakeholderperspectief en creëren een heldere positionering aan de hand van ons eigen ontwikkelde positioneringsmodel. Deze positionering is relevant, onderscheidend en authentiek. 

 

Klaar om je te onderscheiden van de concurrentie? Neem dan snel contact met ons op.

Jouw marketing, onze zorg.