Projecten - Bureau Zorgmarketing

Blankenstein 143, 7943PE Meppel

085 - 401 83 63 [email protected]
Civitas

CivitaS

CivitaS is een nieuwe sportschool in Meppel dat vanaf 1 november 2019 haar deuren geopend heeft. Een nieuwe sportschool betekent ook een nieuwe huisstijl. In samenwerking met Bureau Zorgmarketing is er een huisstijl ontwikkeld. Uitdaging: Meerdere sportscholen zijn gevestigd in Meppel wat zorgt voor concurrentie. Waar veel sportscholen zich richten op de prijs, richt CivitaS zich op service en persoonlijke begeleiding. Sporters staan centraal en worden begeleid door ervaren trainers. Naast een breed lesaanbod zijn er in het sportcentrum ook een pedicure- en homeopathiepraktijk aanwezig. CivitaS is Latijn voor ‘community’. Zij willen meer zijn dan alleen een sportschool. Zij willen een sportcentrum zijn waar je graag komt, mensen ontmoet en met elkaar werkt aan een betere kwaliteit van leven. Waar je kunt genieten van fitness, groepsfitness, personal training, de sauna of een heerlijke kop koffie. Daarnaast moest er naamsbekendheid worden verkregen binnen de regio. Dit vormde de leidraad voor de ontwikkeling van de huisstijl. Dit alles heeft geresulteerd naar een grote ledengroei binnen een aantal maanden tijd. Een huisstijlhandboek is een must in het consequent communiceren van uw bedrijf of organisatie. In dit handboek staan regels en richtlijnen voor het toepassen van de huisstijl in verschillende communicatie uitingen. Het gebruiken en bewaken van de huisstijl binnen uw organisatie draagt bij aan herkenbaarheid en daarmee aan een professioneel bedrijfsimago. Ieder handboek is anders en daarmee uniek. Bureau Zorgmarketing helpt uw organisatie met het opstellen en consequent doorvoeren van uw huisstijl. CivitaSCivitaS

View more
UMCG Protonentherapiecentrum- client journey

UMCG Protonentherapiecentrum

Protonentherapie is een bestralingstechniek die sinds 2018 in het UMCG aangeboden wordt. Momenteel heeft meer dan de helft van alle kankerpatiënten bestraling (radiotherapie) nodig. Het doel van bestraling is het doden van kankercellen. Daarbij moeten de gezonde cellen zo veel mogelijk gespaard worden.Protonentherapie is een door de Nederlandse overheid erkende therapie. Tot 2017 konden patiënten alleen naar behandelcentra in het buitenland worden doorverwezen als zij in aanmerking kwamen voor protonentherapie. Om de therapie ook in Nederland te kunnen aanbieden, is een zogenaamde WBMV (Wet Bijzondere Medische Verrichtingen) vergunning nodig. Het UMCG Protonentherapiecentrum heeft deze vergunning en opende in januari 2018 als eerste protonentherapiecentrum in Nederland haar deuren. Maar door de onbekendheid van de therapie in Nederland worden in Nederland nog niet alle patiënten die hiervoor in aanmerking komen behandeld met protonen. De doelstelling van deze opdracht: Het creëren van awareness voor het UMCG protonentherapiecentrum. Om meer bekendheid te creëren voor protonentherapiebehandelingen in het UMCG heeft Bureau Zorgmarketing in samenwerking met het UMCG een kwalitatief onderzoek gedaan onder haar patiënten. Het doel van dit onderzoek was om de cliënt journey in kaart te brengen. De cliënt journey is de route die de patiënt doorloopt in de aanloop naar een behandeling in het Protonentherapietherapiecentrum, met de daarbij behorende touchpoints/contactmomenten. Vervolgens is er een contentstrategie en advertentiestrategie (online marketing) ontwikkeld en hebben we veel content mogen ontwikkelen. Bijvoorbeeld video's en een nieuwe website. De campagne is een groot succes.

View more
ZorgmarktScan

ZorgmarktScan

Bureau Zorgmarketing heeft samen met PostNL en Cendris (data-analisten) de ZorgmarktScan ontwikkeld. Deze scan geeft antwoord op een aantal vragen: Hoe ziet de doelgroep eruit? Wat is het verzorgingsgebied van de zorginstelling? Waar zit de doelgroep binnen dit verzorgingsgebied? Ook bij het nemen van ingrijpende besluiten over verbouw, renovatie en nieuwbouw is het van belang om zicht te hebben op (de omvang van) uw doelgroep. De ZorgmarktScan laat u in een overzichtelijk rapport en een heldere presentatie zien wie uw klant is en waar deze zich bevindt. Tevens maken wij desgewenst inzichtelijk hoe u deze doelgroep het beste kunt bereiken. Heeft u interesse, een vraag of probleemstelling? Neem contact met ons op!

View more
Kenniscentrum WMO

Kenniscentrum WMO

  Totale marketing voor Kenniscentrum WMO

View more
Zovooru

Zovooru

Totale marketing voor Zovooru

View more
Zorginterm

Zorginterm

Totale marketing voor Zorginterm

View more

Careforweight

Totale marketing voor Careforweight

View more