Salesondersteuning voor toeleveranciers van de zorg

01 januari 2024

Je wil extra aandacht geven aan een product en het marktaandeel van je organisatie vergroten door meer producten te verkopen aan je klanten of prospects. Salesondersteuning is een uitermate geschikt middel om deze doelstellingen te behalen.

Marktpenetratie

Je wil extra aandacht geven aan een product in jouw markt. Je wil jouw marktaandeel vergroten door meer producten te verkopen aan je klanten of je prospects. De professionals van Bureau Zorgmarketing brengen de geselecteerde producten namens jouw organisatie intensief onder de aandacht bij je klanten. We ontwikkelen een commercieel plan met marketing- en verkoopacties en binnen een afgesproken periode realiseren we veel aandacht voor jouw product.

Productontwikkeling

Je wil een nieuw product snel introduceren. Een nieuw product verdient extra aandacht, maar deze aandacht gaat ten koste van de focus op je kernactiviteiten. Bureau Zorgmarketing zorgt voor een intensieve introductiecampagne bij klanten en prospects.

Marktontwikkeling

Je wil één van je producten introduceren in een andere markt. Je krijgt een nieuwe doelgroep, hebt nog geen relatie met de nieuwe klant en daarnaast is de doelgroep niet goed bekend met het bedrijf. Daarnaast kent de doelgroep waarschijnlijk het product nog niet, wat intensief communiceren cruciaal maakt. Bureau Zorgmarketing organiseert deze intensieve periode voor je en adviseert je over welke veranderingen jouw organisatie moet maken om je goed aan te passen aan deze nieuwe klantengroep.

Diversificatie

Je wil een nieuw product introduceren in een voor jou onbekende markt. Met het oog op de toekomst wil je een nieuw product lanceren op een nieuwe markt. Dit is een moeilijke strategie die zeer succesvol kan zijn, maar vaak mislukt ten gevolge van een focus op de activiteit en een voor jou onbekende markt. Dit is een goede optie voor bedrijven met een succesvol portfolio, maar die kampen met een volwassen markt. Bureau Zorgmarketing helpt je bij een succesvol sales- en marketingproces.

Wil je meer weten over salesondersteuning voor toeleveranciers in de zorg? Neem gerust contact met ons op.

Meer nieuws en informatie over de zorg en zorgmarketing? Lees ook onze andere blogs!