Een kijkje in de werkdag van teamleider Jennifer - Bureau Zorgmarketing

Blankenstein 143, 7943PE Meppel

085 - 401 83 63 info@bureauzorgmarketing.nl

Een kijkje in de werkdag van teamleider Jennifer

Jennifer, onze teamleider, werkt inmiddels alweer 6 jaar bij ons. Ze heeft de opleiding marketing en communicatie behaald. Na deze studie heeft zij anderhalf jaar gewerkt als accountmanager bij een leverancier van medische hulpmiddelen. In 2015 is zij door Miquel Wijngaards (directeur/eigenaar) benaderd om voor Bureau Zorgmarketing te komen werken, deze kans heeft zij met twee handen aangegrepen. Een baan waarin zij marketingvraagstukken behandelt, maar ook in de sales een belangrijke rol speelt. Jennifer bouwt iedere dag nog steeds aan een groeiend team van verschillende zorgmarketingspecialisten. Ben je benieuwd hoe haar werkdag eruit ziet? Lees dan snel verder, ze neemt je graag mee.  

6.00 uur – Tijd om op te staan

Als ik geluk heb wordt ik om 6 uur gewekt door mijn wekker, maar als ik pech heb zijn mijn 2 kinderen de wekker voor. We maken ons klaar voor een dag werk en opvang. Ik start altijd met een frisse douche en een kop warme thee. Ondertussen geniet mijn jongste dochter van haar fles, eten we een broodje en hebben we het journaal aanstaan. Ik vind het belangrijk dat ik hoor wat er speelt in de wereld.

Om half 8 probeer ik iedereen in de auto te hebben en de kinderen af te zetten op de opvang. Tien voor 8 rijd ik dan naar Meppel. Zo, rust, lekker een moment voor mijzelf waarbij ik de volumeknop van de radio weet te vinden. Als het verkeer meezit ben ik rond de klok van 8.25 uur op kantoor en loop ik naar een vrij bureau en installeer ik daar mijn spullen. Vervolgens ben ik te vinden bij de koffieautomaat en vind ik het heerlijk even bij te praten met collega’s die daar ook staan, onder het genot van de geur van versgemalen koffiebonen.

kijkje in werkdag teamleider jennifer nissink

8.30 uur – Opstarten met het team

Ik open mijn laptop en scan eerst mijn mailbox. Zijn er mails waar direct actie op moet komen of kan ik het later op de dag oppakken? Om kwart voor 9 starten we met de dagelijkse stand-up. Als teamleider wil ik graag het overzicht houden waar de collega’s mee bezig zijn, waar ze trots op zijn, welke resultaten ze hebben behaald en of ze tegen dingen aanlopen. Om 9 uur ronden we af en werk ik nog een paar mails weg.

9.15 uur – Telefoon van collega

Vaak krijg ik na een dagstart nog even telefoon van een aantal collega’s. Zij zijn bezig met verschillende marketing & communicatie vraagstukken waarin ze een aantal dingen met mij willen afstemmen en/of overleggen. Ik vind het prettig als ik uitgedaagd wordt om in oplossingen te denken en als dit na het gesprek weer gelukt is en het team weer verder kan, geeft dit mij veel voldoening.

9.30 uur – Voorbereiding new business afspraak

Een potentiële klant heeft ons weten te vinden, via het internet. Vorige week kreeg ik een telefoontje met een uitdagend vraagstuk. Het positioneren van een orthodontistenpraktijk in Zoetermeer en een voorkeurspositie creëren bij de doelgroep.

Samen met mijn collega Armanda bespreek ik de afspraak. Vragen waar we het over hebben zijn bijvoorbeeld:

  • Waar is deze klant gevestigd hoe ziet de praktijk eruit?
  • Welke diensten en/of producten bieden zij aan?
  • Welke mogelijke concurrentie is er in de regio?
  • Wat is de huisstijl, wat stralen ze uit?

Vervolgens maken we ons klaar voor de online afspraak. Ik heb liever een fysieke kennismaking bij potentiële nieuwe klanten, zodat we gelijk een gevoel krijgen wat voor organisatie het is. Wat voor mensen er werken en welke sfeer er heerst. Maar voor nu is online vergaderen een goede oplossing.

10.00 uur – Online meeting new business afspraak

Gelukkig, Google Meet werkt zoals het zou moeten, de verbindingen zijn goed en we zitten in een meeting met de eigenaar en praktijkmanager van Orthodontistenpraktijk Zoetermeer.

Vol passie vertellen deze mensen wie zij zijn, de historie en ontwikkelingen in het bedrijf en waar zij naar toe willen groeien. Al snel wordt duidelijk dat ze tegen een aantal knelpunten aanlopen bij het realiseren van de gewenste groei. Er is (te) veel aanbod in de regio, groeiende concurrentie dus. Maar er is ook onvoldoende kennis over zorgmarketing in huis. Wij stellen een aantal kritische vragen en tijdens het gesprek merken we dat er een wederzijdse klik is en dat het vraagstuk wat zij hebben liggen goed bij ons past. Tijdens het gesprek merk ik al dat er in mijn hoofd verschillende ideeën omhoog komen. Na ruim een uur te hebben gesproken met elkaar hebben wij voldoende informatie om een passend voorstel te schrijven. We ronden het gesprek af. Yes, we mogen een voorstel schrijven en met twee weken presenteren, op locatie!

11.30 uur – New business gesprek verwerken en plan van aanpak bedenken  

Ik verwerk een korte update van het gesprek in ons CRM systeem en maak een taak voor mijzelf aan om het voorstel uit te schrijven. Voordat ik het voorstel helemaal ga uitschrijven betrek ik een aantal collega specialisten, Nadine (online marketeer) en Armanda (senior marketeer), om de case met hen door te nemen. We bespreken op hoofdlijnen het plan hoe wij deze potentiële klant kunnen ondersteunen en de marketingdoelstellingen kunnen behalen. Zo kan ik goed verder met het uitwerken.

12.00 uur – Terugbellen van gemiste telefoontjes

Terug op mijn werkplek zie ik dat een aantal klanten gebeld hebben, deze klanten bel ik nog even terug. Onder andere Jeugdprofessionals Nederland belde, ze hebben een vraag over de inzet van een bedrijfsvideo. Ik beantwoord de vragen van onze opdrachtgever en zet de actie door naar mijn collega Maartje, zij voert de marketingacties voor deze klant uit.

12.30 uur – Lunch time

Heerlijk even een broodje eten met collega’s en dingen doornemen met elkaar die ons bezig houden zoals familie, reizen, nieuws en soms klantcases. Af en toe ontstaan er hele mooie ideeën aan onze lunchtafel. We lopen nog even klein rondje buiten om weer fris aan de middag te beginnen.

13.00 uur – Ontwikkeling Trainee programma – Online marketeer

Na de lunch houd ik mij bezig met de ontwikkeling van een trainee programma voor online zorgmarketeers. Ik doe research in mijn netwerk om door te nemen hoe zij trainee programma’s hebben vormgegeven, waar we rekening mee moeten houden, wat essentieel is etc. Ook denk ik na over waarom het voor onze klanten uniek is. Waarom zijn trainees voor hun zo geschikt, zeker op het gebied van online marketing? Maar aan de andere kant kijk ik ook naar waarom trainees voor ons als bureau zouden moeten kiezen. Daarnaast onderzoek ik wat er op dit moment al aangeboden wordt in de markt. Aan dit plan werk ik al een aantal weken en ik hoop het snel af te kunnen ronden zodat we het kunnen uitvoeren! Wij willen namelijk (online) zorgmarketeers aanbieden aan zorgorganisaties. Er is momenteel een gigantische vraag naar online marketeers en daar willen wij op inspelen.

15.00 uur – Sollicitatiegesprek Online Marketeer  

Vanwege verschillende klanten die een online marketing abonnement bij ons hebben afgenomen voorzie ik over een tijd een capaciteit probleem in het team online marketing. Als teamleider ben ik verantwoordelijk voor deze afdeling. Daarom staat er een vacature open. Tijdens de 1e sollicitatierondes is er één geschikte kandidaat naar voren gekomen die ik voor een 2e keer wil spreken samen met mijn collega, senior online marketeer Kirsten.

We gaan het gesprek aan met de kandidaat, ze is op dit moment werkzaam als artist en bookings manager en copywriter. In het eerste gesprek was ik al enthousiast geworden en tijdens het 2e gesprek kreeg ik dit gevoel weer. Kirsten stelt haar inhoudelijke vragen om te testen of haar kennis in de online marketing voldoende is voor de functie. Ik heb tijdens het gesprek de DISC-test uitgevoerd. We hebben de input verzameld en geëvalueerd na het gesprek, wij zijn enthousiast en ervan overtuigd dat dit onze nieuwe collega moet worden!

16.00 uur – Doorspreken brandcampagne voorstel

Nienke, senior marketingadviseur, bij bureau Zorgmarketing houdt mij nog even aan omdat ze graag het concept voorstel wat zij heeft ontwikkeld voor onze klant Jeugdprofessionals Nederland met mij wil delen. Wauw! Wat ben ik weer onder de indruk van haar creativiteit. Ze heeft drie voorstellen uitgedacht voor een brandcampagne die zij samen met Maartje gaat presenteren. Ik heb nog een paar opmerkingen en geef aan dat ze er trots op mag zijn!

16.30 uur – Sporten met het team

Door onze werkgever Miquel Wijngaards wordt er bedrijfsfitness aangeboden bij Sport- en gezondheidscentrum CivitaS. Samen met mijn team maak ik mij 1 keer in de maand op dinsdag klaar om deel te nemen aan een gezamenlijke groepsles. Dit keer doen we Circuit Training. We kunnen onze hersenen voor 1 uurtje even heerlijk uitschakelen. Ondertussen zitten we elkaar de gek aan te steken en hebben we lol. Dat zal morgen spierpijn worden…

Na 50 minuten te zijn afgemat in de sportschool pak ik snel mijn spullen en rijd naar huis. Mijn kinderen haal ik op van de opvang en als ik geluk heb staat mijn man te koken en kunnen we rond half 7 lekker eten. Daarna hebben we quality time als gezin.

 

Benieuwd naar de werkdagen van onze andere collega’s? Lees dan ook ‘Een kijkje in de werkdag van junior marketingadviseur Maartje’ of ‘Een kijkje in de werkdag van online marketingadviseur Nadine’!